PDAs Nyhetsbrev nr. 6, hösten 2019
Med en rapport från den sjunde konferensen om ingejnörsutbildning i Sverige, ICED i Delft 2019, och inbjudningar till kuser samt annan information från PDA.
Med en rapport från den sjunde konferensen om ingejnörsutbildning i Sverige, ICED i Delft 2019, och inbjudningar till kuser samt annan information från PDA.
I Dalarna har sex företag medverkat i Produktionslyftet, varav tre från Mora – och av dessa genomför två en andra omgång!
Ett urval av bilder från Teknikföretagens och ABBs bildbank ligger nu uppe på Kunskapsförmedlingens bildarkiv, redo för att användas till nytt innehåll på webbplatsen.
Ett litet, agilt och väldigt digitalt företag bygger strukturen för Industri 4.0.
Kunskapsförmedlingen har utvecklat en ny modul: Kurser.
Läs ledaren från Safeman ABs VD/ägare Stephan Bengtsson samt artikeln om det förändringsbenägna företaget ACAB i Alfta.
Läs Produktutvecklingsakademins (PDA) nya nyhetsbrev här.
Spännande krönika från Sandra Mattsson, forskare på RISE IVF, och artikel från framgångsföretaget Brokk i Skellefteå.
Med över 80 procent av all data kopplad till molnet fokuserar Bror Tonsjö på operatörerna – vilken information behöver de och när?
En av de mest populära teknikshopparna är den som utgår från DYNAMITE, Produktion2030s projekt kring kollaborativa och kreativa produktionssystem. Den 21 mars 2019 genomfördes en välbesökt teknikworkshop i Hultsfred om just kollaborativa robotar och automationsstrategier.
Med avstamp i resultaten från projektet ATIT genomfördes den 20 mars en teknikworkshop kring tjänstefiering med fokus på tillverkande små och medelstora företag. Det är viktigt att fråga sig om det är produkten eller kompetens, erfarenhet, kunnande, logistik och projektledningen som är det egentliga kundvärdet. Tar ni verkligen betalt för det ni levererar?
Den 15 mars 2019 genomförde IUC Z-Group en teknikworkshop baserad på Produktion2030s projekt DYNAMITE. Projektledare Åsa Fast-Berglund från Chalmers höll i workshoppen och till sin hjälp hade hon en kollaborativ robot på plats. Frågan som företagen fick ställa sig var: Vilken typ av robot kan vara rätt för oss?
Med avstamp i resultaten från Produktion2030s projekt Matflex – materialflexibel produktion – genomförde IUC-bolaget Träcentrum och RISE IVF den 26 februari ett seminarium med tema ”Byta material – hur påverkas produktionen?”
Ta del av det senaste från Stiftelsen för Strategisk Forskning i nyhetsbrevet från mars 2019.
Gunilla Thorstensson, koordinator på Tillväxtverket för Smart industri, står för månadens ledare i Produktionslyftets nyhetsbrev.
Den 7 januari 2019 genomförde IUC Halland och TEK Kompetens en teknikworkshop med tema ”Robotar som jobbar nära människor – något för ert företag?” i Halmstad baserad på Produktion2030s projekt Dynamite. Tanken var att ge deltagarna en bättre insikt i vad som finns på marknaden samt hur de kan tänka gällande strategier för smart automation.
Om ledarskap och vikten av en vana samt nätverksinitiativet ”Kvinna i industrin” – två intressanta och viktiga texter att ta till sig!