Klusterkonferensen 2023 flyttar till Södertälje Science Park

Klusterkonferensen 2023 flyttar till Södertälje Science Park

Nyhet

I maj är det dags för Klusterkonferensen 2023, som arrangeras av Sveriges produktionskluster med partner. Just nu planeras konferensens tema och innehåll av representanter för Volvo Goup, Scania, Volvo Cars och Fordonskomponentgruppen, under ledning av programkoordinator Carina Egeman på RISE. Trots att planeringen bara är i sin linda har vi ställt några frågor till Volvo Groups representant Lena Moestam om vad vi har att vänta av Klusterkonferensen 2023.

När och var hålls Klusterkonferensen 2023?

– Klusterkonferensen 2023 är den 9-10 maj, på Södertälje Science Park.

Varför flyttar konferensen från Katrineholm till Södertälje?

– Vi tycker att det är läge att prova en annan ort och modernare konferensanläggning. Förhoppningsvis ger det en uppdaterad dynamik i eventet.

Kan du säga något om temat för Klusterkonferensen 2023?

– Det kommer att handla om hur vi inom produktion står inför nya utmaningar med ökade krav på cirkularitet i samhället, med ökat återbruk av produkter och material på en mängd olika sätt.

Kan du utveckla lite varför och vad det kan handla om?

– Vi är vana att arbeta med god tillgång på juvenila material, och i Sverige dessutom med stor och självklar tillgång på billig energi. Detta håller på att ändras och vi behöver förstå hur det kommer att påverka våra tillverkningsprocesser och vad vi behöver göra för att fortsätta att ligga i framkant.

Mer information om Klusterkonferensen 2023 kommer i början av nästa år.

Tips! Läs även intervjun med Sveriges produktionsklusters nya ordförande Johan Svenningstorp, där han bland annat ger sin syn på Klusterkonferensens betydelse. Du hittar intervun här

Dela