Från utmaning till innovation

Från utmaning till innovation

Logg

Vinnovas innovationsdag bjöd på både nya idéer och smarta lösningar för morgondagens samhällsutmaningar.

Igår, den 26 januari, genomförde Vinnova sin årliga innovationsdag. Under dagen belyste de dagens samhällsutmaningar på nya sätt för att föda idéer och hitta smarta lösningar på morgondagens problem. Arrangemanget var fullbokat och den som vill ta del av de olika inspelen kan se de filmer som Vinnova har lagt upp.

Strax före genomfördes ett möte med de strategiska innovationsprogrammen där de fick veta lite mer om hur processen framåt beträffande förslagen till regeringens samverkansprogram: ”Uppkopplad industri och nya material”, ”Cirkulär och biobaserad ekonomi”, ”Life Science”, ”Smarta Städer” och ”Nästa generations resor och transporter”. Enligt Vinnova var det ett imponerande gensvar från innovationsprogrammen, vilket visar på ett stort engagemang.

65 förslag lämnades in och involverade alla innovationsprogrammen, där bland andra Produktion2030 stod för sex förslag och PiiA för elva (men de var omnämnda i betydligt fler). Det samverkansprogram som fick flest förslag – nästan hälften av alla – var ”Uppkopplad industri och nya material”, dit också ungefär hälften av budgeten går. Besked om vilka av förslagen som får finansiering kommer förmodligen i slutet av mars.

Med detta önskar vi dig en trevlig helg!

Dela