Markus Erksson

Markus Erksson

Forskare & Coach inom additiv tillverkning, affärsmodeller och logistik

Tel: 0733-982336

Markus är en forskare från RISE som utforskar hur teknologier som uppkoppling (IoT/IIoT), AI och additive manufacturing transformerar affärsmodeller, logistik och den industriella värdekedjans karaktär. Markus agerar också som talare och tillämpad innovationscoach för företag och organisationer som behöver driva sin digitala transformationsresa.

Markus forskning vilar på en gedigen industriell bakgrund från Scania och Sandvik Coromant. I mer än 15 år agerade han som intraprenör på dessa företag och utvecklade och implementerade nya affärsmodeller byggda på uppkoppling (IoT+IIoT) riktade mot transport- och tillverkningsindustrin.

Rollen som forskare på RISE gör det möjligt för honom att arbeta i nära samarbete med industrin, som tex Volvo AB, Volvo Cars, Polestar, AlfaLaval, samtidigt som perspektiven kan sträckas ut bortom 10-års perspektivet. På RISE kombinerar han den breda erfarenheten från tillverknings- och transportbranschen för att söka svar frågan: ”Vilka möjligheter uppstår när den fysiska förflyttningen av varor digitaliseras och vilka är faserna i denna transformation?”

Forskning

Just-In-Demand:

Lär dig mer om hans forskningsområde och Just-In-Demand:

https://www.ri.se/sv/vad-vi-gor/expertiser/3d-printning-och-just-in-demand-logistik

Dela