Hela Sverige mobiliserar

Hela Sverige mobiliserar

Logg

Vikten av svensk produktions betydelse har tydligt slagit igenom, skriver dagens loggare Tero Stjernstoft på Vinnova.

Sitter på Vinnovas kontor där det för den oinsatte ser ganska lugnt ut – vi glider stilla fram som ankor på vattnet men under ytan paddlar vi febrilt! Anledningen är naturligtvis regeringens samverkansprogram, där vi precis börjat rulla ut ett antal miljoner för att stärka svensk industri. Det är mycket nya pengar, baserat på forskningsproppen, som ska distribueras och det känns otroligt positivt med insikten ”från toppen” om produktionens och svensk industris betydelse.

Själv är jag sedan ifjol ny ordförande i Kunskapsförmedlingen vilket är mycket spännande och jag ser stora möjligheter att ytterligare utveckla portalen. Satsningarna som just nu görs runt digitaliseringen är en sak som jag tror att vi kan lyfta ytterligare; kanske dags för ett digitaliseringstema?

I tisdags var jag på IVA – Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien – och en workshop med fokus på hur vi bättre kan industrialisera Sverige för tillväxt och konkurrenskraft. Här träffade jag bland andra Monica Bellgran som driver projektet bakom workshoppen tillsammans med Elin Vinger Elliot. Detta var ett sätt för dem att få input för en kommande satsning mot industrin; det är härligt att se hur hela Sverige mobiliserar för att stärka svensk konkurrenskraft!

Dela