Seminariedag om kollaborativa operationer mellan robot och människa

Seminariedag om kollaborativa operationer mellan robot och människa

Välkommen till en inspirerande seminariedag om möjligheterna och villkoren för att använda robotar i samverkan med människor för flexibel automation.

Industrirobotar som kan arbeta tillsammans eller parallellt med operatörer i samma arbetsområde har ökat dramatiskt i popularitet de senaste åren. Det gäller såväl traditionella industrirobotar utrustade med säkerhetssystem som medger kollaborativa applikationer som robotar med inbyggda sensorer som exempelvis kan förhindra kollision. Den relativt låga kostnaden och förenklade robotprogrammeringen hos dessa robotar gör att allt fler företag inom tillverkningsindustrin utvärderar tekniken och sätter in den i sin produktion. Tillsammans med additiv tillverkning av gripperfingrar och fixturer ger kollaborativa robotar helt nya möjligheter till flexibel och kostnadseffektiv automation.

Dagen inleds med seminarier om säkerhet och standarder, arbetsmiljö vid flexibel automation samt flera exempel på användning av kollaborativa operationer från industrin. Under eftermiddagen fortsätter vi med demonstrationer av några olika tillämpningar, bland annat hur kollaborativa robotar kan användas med additiv tillverkning för ökad produktivitet.

Dela