Klusterkonferensen 2023 – Södertälje Science Park

Klusterkonferensen 2023 – Södertälje Science Park

Välkommen till den årliga klusterkonferensen, som för första gången hålls i Södertälje, där vi även har möjlighet att erbjuda studiebesök på Scanias produktionsanläggning. Självklart kommer konferensen att innehålla ett späckat program med talare från industrin och institut samt möjlighet att nätverka med kollegor i branschen, precis som tidigare års konferenser i Katrineholm.

Just nu står svensk industri inför stora utmaningar kopplat till de globala klimatmålen och den pågående elektrifieringen inom fordonsindustrin, som leder till nyinnovation och industrialiseringsmöjligheter för Sverige. Samtidigt har vi brist på material, vilket ökar behovet återanvändning och återvinning. Därför är temat för årets konferens:
”Circularity – next manufacturing challenges”.

På konferensen får du höra representanter från såväl stora tillverkare inom industrin som underleverantörer berätta om hur de tacklar dessa utmaningar. Dessutom får du ta del av resultat från ett stort antal forskningsprojekt inom produktion, med koppling till hållbarhet och cirkularitet.  Du kommer också få möjlighet att nätverka med konferensdeltagare och talare från industrin och forskare från institut och akademi.

Datum: 9-10 maj 2023
Plats: Södertälje Science Park

Läs mer och registrera dig här

Vi ser fram emot att träffa dig

Konferensen arrangeras av Sveriges produktionskluster (the Swedish Manufacturing R&D Clusters) i samarbete med ledande forskningsaktörer i Sverige: FKG, RISE, SuPr/Södertälje Science Park, Produktion2030 och Fordonsstrategisk forskning och Innovation (FFI)

Klusterkonferensens programkommitté

Alf Andersson
Volvo Cars
Lena Moestam
Volvo Group Trucks Operations
Boel Wadman
RISE
 

Maheshwaran Gopalakrishnan
Scania CV AB

 

Peter Bryntesson
FKG

 

Carina Egeman
RISE

Dela