Hållbarhet med hjälp av additiv tillverkning

Hållbarhet med hjälp av additiv tillverkning

Additiv tillverkning är en av de resurssnåla tillverkningsmetoder som vid sidan av mer cirkulära materialflöden behövs för att göra den framtida industrin mer hållbar. Men vad innebär det och hur kan 3D-printing bidra till ökad hållbarhet i praktiken? Det kommer vi att ge exempel på under 3D-Actions seminarium den 25 april. Välkommen!

På seminariet får du höra både stora och små företag berätta om hur de arbetar för att uppnå ökad hållbarhet med hjälp av additiv tillverkning. Bland annat berättar Ocean Tech Hub om möjligheterna med återvunnen plast och hur produktionen kan decentraliseras. VBN Components delar sina erfarenheter av hårda och hållbara material.

Du får också möjlighet att diskutera ditt företags frågor med forskare och applikationsingenjörer från RISE, Chalmers och medverkande partner och företag.

Visning av Textile Fashion Center
Platsen för dagen är Textile Fashion Center i Borås och självklart får du en visning av den infrastruktur och de möjligheter som finns att tillgå där.

När: Tisdag 25/4, kl 9.30 – 15.00
Var: Textile Fashion Center, Skaraborgsvägen 3A, Borås
Hur: Seminariet upplevs bäst på plats i Borås, men det finns möjlighet att delta digitalt
Pris: Kostnadsfritt och fri lunch för dig som deltar i Borås
Sista anmälan: 21/4

Arrangör: Projektet 3D-Action
RISE, Chalmers, IUC Sweden, IUC Väst, IUC Sjuhärad, IDC West och GTC med stöd av Västra Götalandsregionen och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Anmälan: Läs mer och anmäl dig här

 

Dela