Hållbar produktion med kraft från Lean och digitalisering

Hållbar produktion med kraft från Lean och digitalisering

Hållbar produktion är avgörande för svenska tillverkande industriers framtid och konkurrenskraft. Det handlar inte bara om miljö utan minst lika mycket om människor och ekonomi, där Lean och digitalisering är kraftfulla verktyg för våra möjligheter att stärka och utveckla en mer hållbar produktion. Låt dig inspireras av Lars-Henrik Jörnving, Scania, kring hur vi kan få kraft i utvecklingen. Välkommen till ett seminarium på distans den 16 april!

Att arbetsplatserna är säkra är en självklarhet. Att skapa engagemang, delaktighet och stolthet hos alla medarbetare är avgörande för vår förmåga till kontinuerligt förbättringsarbete och därmed konkurrenskraft. Hos Scania baseras detta på SPS, Scania Produktion System, deras tolkning av Lean. SPS började utvecklas i mitten av 90-talet och är nu mycket välkänt och en väletablerad bas för deras industriella utveckling. Sedan automatiseringen av deras tillverkningsprocesser påbörjades på 50-talet har de kontinuerligt arbetet för ökad produktivitet och därmed konkurrenskraft. Digitaliseringen ger dem nu nya, kraftfulla verktyg för att fortsätta sitt automatiseringsarbete i både fysiska och administrativa processer. Det handlar om uppkopplade processer, maskiner och utrustningar som ger dem tillgång till stora datamängder, data som sedan hjälper dem att ytterligare utveckla sina processer. Hur detta hänger ihop i en helhet får vi en inblick i vid seminariet.

Lars-Henrik Jörnving är ansvarig för Global Industriell Utveckling på Scania. Lars-Henrik har också ett flertal externa engagemang som bland annat styrelseordförande för Södertälje Science Park, styrelseledamot i Produktionslyftet och Produktion2030 som några exempel. Hans externa engagemang handlar om att stärka förutsättningarna för svensk tillverkande industri.

 

Praktisk information

När: Fredag 16 april, kl. 08:30-09:30, 2021
Var: Ansluts via Zoom, länk skickas före workshopen
Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt men kräver anmälan.
Anmälan: Senast anmälan 15 april

 

Varmt välkommen!

Program

08:30

Incheckning

09:30

Avslut

Anmäl dig

Anmälan här

 

Dela