Digital Teknikworkshop – Produktionsinnovation #04

Digital Teknikworkshop – Produktionsinnovation #04

I en värld med snabba förändringar ställs stora krav på företag att utveckla sin produktion, inte bara för att överleva utan också för att bidra till ett hållbart samhälle. Det handlar inte längre om att enbart förbättra befintlig produktion utan också om att kunna tänka nytt och fånga möjligheter. Delta i denna workshop och påbörja resan mot förhöjd innovationskraft och ökad lönsamhet i din produktion!

Varför jag?

Har ni framtidssäkrat er produktion? Nyttjar ni medarbetarnas kreativitet och kompetens till fullo? Har ni innovationsberedskap som kan omvandla störningar till lönsamma möjligheter?

Vad är innovation?

Innovation, till skillnad från idéer och uppfinningar (inventions), handlar inte enbart om utvecklingen av nytänkande lösningar utan involverar även utveckling av praktisk implementation. Därför är det i praktiken betydligt viktigare att ha god innovationsförmåga än enbart förmåga att producera nytänkande lösningar. Givetvis gäller detta även producerande verksamheter där produktionsinnovation har en viktig roll för att skapa hållbar produktion. Genom nya perspektiv och arbetssätt kan produktionsinnovation bidra till mer konkurrenskraftig, attraktiv och kompetensutvecklande verksamhet.

Vad får jag med mig?

Nya perspektiv på innovationsförmågans roll inom det producerande företaget. Du får aktivt delta och lära dig mer om produktionsinnovation, olika typer av innovationer och varför det är så viktigt att kunna leda innovationsarbetet. Du får även inblick i praktiska exempel på hur företag hanterat olika produktionsutmaningar genom innovativa lösningar samt diskutera med representanter från andra företag.

Praktisk information

Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: Tisdag 23 mars kl. 9:00 – 11:30
Var: Anslut via zoom, länk skickas före workshopen.
Kostnad: Workshoppen är kostnadsfri men kräver anmälan.
Anmälan: Senast 16 mars 2021 via länken

 

Varmt välkomna!

Program

08.55

Välkommen att logga in

09.00

Introduktion av workshop och några Menti-frågor

09.10

Produktionsinnovation med aktivt deltagande och industriella exempel.

09.40

Presentation av deltagare

10.10

PAUS

10.20

Breakout 1: Era exempel på produktionsinnovation

10.40

Breakout 2: Vad främjar produktionsinnovation hos er

10.55

Breakout 3: Förbättringspotential

11.10

Summering och reflektioner

11.30

Avslutning

Talare

Projekt

Anmäl dig

Anmälan här

Dela