Margareta Groth

Margareta Groth

Tekn Dr Bearbetningsteknik

Tel: +46 8 473 3183

Ordförande i Kunskapsförmedlingens styrgrupp och enhetschef för Produktion och Material på VINNOVA.

Margareta Groth är enhetschef för Produktion och Material på VINNOVA. Hon är också ordförande i Kunskapsförmedlingens styrgrupp sedan 2010. Enheten driver FoU-program inom produktion, produktframtagning och material samt arbetar aktivt med VINNOVAs nya satsningar på Utmaningsdriven innovation och Samverkansprogram.

Margareta Groth är också nationell expert och Vice Chair i EUREKA Pro-Factory+, ett internationell samarbete för finansiering av internationella projekt inom tillverkning och produktion.

VINNOVA är Sveriges innovationsmyndighet. Vår uppgift är att främja hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation och att finansiera behovsmotiverad forskning. Varje år investerar VINNOVA ca 2 miljarder kronor i olika insatser.

Forskning

Margareta Groths forskning har varit inriktad på sammanfogningsmetoder för metalliska material, främst limning och limpunktsvetsning för strukturellt bärande förband. Arbetet var inriktat på förbehandlingsmetoder som lämpar sig för stora volymer, analys av ytstrukturer lämpade för limning samt viss brottmekanisk analys. Delar av arbetet utfördes vid Imperial College, London.

Dela