Temat för Klusterkonferensen 2023: ”Circularity – next manufacturing challenges”

Temat för Klusterkonferensen 2023: ”Circularity – next manufacturing challenges”

Nyhet

Brist på material, globala klimatmål och energikris i samband med elektrifiering – låter skrämmande aktuellt, inte sant? Svensk industri står inför stora utmaningar. Därför är vi glada över att bjuda in till en av årets viktigaste och mest nätverkande konferens inom tillverkningsindustrin – Klusterkonferensen 2023.

Cirkuläritet är på mångas läppar, vilket också är temat för årets Klusterkonferens. Vi nystar i svaren om hur produktionen påverkas av ökad cirkularitet, vilka utmaningar vi har när det gäller återvunnet material, hur vi kan automatisera återtillverkning och hur vi kan garantera mängden restprodukter för industriell symbios och cirkulär ekonomi.

 

Brett utbud av talare

Likt tidigare år, bjuds det på inspirationsföreläsningar från institut och akademi, men också konkreta presentationer från både små och stora tillverkare inom svensk industri som delar med sig av sina största utmaningar och hur de bygger affären kring cirkulär ekonomi.

En av konferensens huvudtalare, Christoffer Wahlborg från Stena Recycling, har över tio års erfarenhet av att leverera återvinningstjänster till en mängd nyckelaktörer inom fordonsindustrin i Sverige.  Med en förstahandserfarenhet av övergången till en cirkulär ekonomi där ”avfall” har blivit en sann resurs – har detta visat sig vara ett av nyckelområdena för att uppnå klimatneutralitet.

Boka in 9-10 maj för att berikas och ta del av Klusterkonferensen, som i år går av stapeln vid Södertälje Science Park.

Läs mer och föranmäl dig här

Dela