Jessica Bruch
Docent
Projekttid: 2013 – 2016
Budget: 6 120 000
Satsning: HÖG – forskningsstöd för väldefinierad och avgränsad forskningsfråga
Projektet resulterade i ett stödverktyg för samverkansprojekt med syfte att utveckla robust produktionsutveckling med hög produktionseffektivitet samt låga kostnader för drift och underhåll.
Målsättningen med projektet var att utveckla en gemensam arbetsmodell för beställare och leverantör av produktionsutrustning. Minskande marknadsfönster ställer hårda krav på effektiv utveckling av produktionsutrustning som kan garantera hög prestanda redan vid produktionsstart, och låga kostnader för drift och underhåll under produktion. För ökade möjligheter till utveckling av denna innovativa typ av produktionsutrustning krävs en väl fungerande samverkan mellan beställare och leverantör. Projektet syftade därför till att underlätta denna typ av samverkansprojekt för att på så vis bidra till stärkt konkurrenskraft och höjd lönsamhet för svensk industri.
Resultatet av projektet är ett stödverktyg i form av en gemensam arbetsmodell för samverkansprojekt mellan beställare och leverantör av produktionsutrustning. Projektet drevs av Mälardalens högskola med finansiering av KK-stiftelsen. Det löpte under 2013-2016 och fallstudier genomfördes i samverkan med AstraZeneca, Goodtech Solutions, Siemens Business Systems, Volvo CE och Volvo GTO.
Docent
Universitetslektor
Tekn. Dr.
Docent, Tekn. Dr. Innovation & Design Technology: Development of sustainable production systems. (Tekn.Lic. Industrial environmental economics - product service systems. M.Sc. Chemical Engineering with Engineering Physics)
Syftet med det aktuella projektet är att utveckla ett simuleringsverktyg för formpressade fanerprodukter för att underlätta för industrin att förbättra produkternas prestanda och därigenom minska kassationer och reklamationer samt tiden från idé till marknad
2019 – 2021
Målet med DiSAM är att skapa en unik test och demo plattform (AM Hub) i Sverige för additiv tillverkning av metaller och polymerer.
2017 – 2021
Byggsystem för medel till långa träkonstruktioner för att minska byggkostnader och klimatpåverkan.
2021 – 2024
Svårigheter vid sammanfogning är ofta en begränsande faktor för fordonsindustrin och viktreducering av produkt.
2020 – 2023
Bättre arbetsinstruktioner för effektivare och mer inkluderande arbete
2022 – 2025